Tüp Bebek

Tüp Bebek Tedavisi

Normal yollarla gebelik ihtimali olmayan ya da bu ihtimalin çok düşük olduğu kişilerde gebelik ihtimalinin artmasına olanak sağlayan tedavi yöntemine tüp bebek tedavisi denir.


Çiftler 1 yıl boyunca korunmasız ilişkiye girmelerine rağmen gebelik elde edememişse öncelikle uzman bir doktora başvurmalıdırlar. Tüp bebek tedavisine başlanılmasının sebepleri ise şunlardır;

  • Polikistik over sendromu mevcut ve diğer tedavilere yanıt alınamamışsa
  • Azospermi vakalarında
  • Erkeğin sperm analiz sonucunda anormallikler varsa
  • Her iki tüp ameliyatla alınmış veya tüpler tıkalıysa
  • Hiçbir sorun bulunamamış ve üç defa aşılama yapılmasına rağmen gebe kalınamamışsa
  • Çiftlerde genetik hastalıklar varsa
  • Açıklanmayan infertilite (kısırlık) durumu varsa

Kadından alınan oosit (yumurta), erkekten alınan sperm ile döllenerek embriyo gelişimi sağlanması ve ardından bu embriyonun rahme yerleştirilmesi işlemi ile gerçekleştirilmektedir.

Konya Özel Medova Hastanesi olarak, her gün yeni umutlarla ve sabırla devam edilmesi gereken tüp bebek tedavisinin tüm sürecinde yanınızdayız.

Tüp Bebek Tedavi Aşamaları

Görüşme ve Bilgilendirme

Görüşme ve Bilgilendirme

Görüşme ve Muayene

Tüp bebek tedavisinin aşamalarından ilki hasta ile görüşme, muayene ve bilgilendirme aşamasıdır. İlk görüşmede, çiftin kimlik bilgilerini alınır, dosya çıkartılır. Daha sonra çift doktor ile görüşmek için muayene odasına alınır.

Yumurta Toplama

Yumurta Toplama

Yumurtalıkların Uyarılması

Tüp bebek tedavilerinde başarı şansını artırmak için yumurtalıkları daha fazla sayıda yumurta geliştirmeye sevk eden ilaçlar kullanılır. Doktorunuz sizi muayene eder, tetkiklerinizi değerlendirirerek size özel düzenlenmiş bir ilaç listesi ve kullanma şeması verilir.

Embriyo Gelişimi

Embriyo Gelişimi

Döllenme

Yumurta toplama işleminden sonra toplanan yumurta ve hazırlanan spermle döllenme işlemine geçilir.Döllenme klasik tüp bebek veya mikroenjeksiyon yöntemi ile olur.Klasik tüp bebekte spermler toplanan yumurtaların yanına bırakılır ve kendiliğinden yumurtayı döllemeleri beklenir.

Embriyo Transferi

Embriyo Transferi

Embriyo Transferi

Embriyo transferi (ET): Embriyo transferi embriyonun rahim içine enjeksiyonu işlemidir. Tüp bebek tedavisinin son aşamasıdır. Genellikle yumurta toplanmasından iki-üç gün sonra yapılır. Ancak daha uygun olacağı düşünülüyorsa embriyo transferiniz 5. veya 6. güne kadar geciktirilebilir. Transfer için normal gelişen iyi kalitede embriyo-embriyolar seçilir.

Tüp Bebekte İleri Teknikler

Konya Özel Medova Hastanesi, tüp bebek tedavisinde teknolojinin sağladığı ileri tetkikleri uygulayabilen üst düzey bir tüp bebek merkezine sahiptir.

Sperm DNA hasarı tetkiklerini uygulayabilen Konya'da ilk ve tek merkez olan Konya Özel Medova Hastanesi ayrıca "yumurta dondurma" alanında Konya'da en ileri teknoloji ile hizmet vermektedir. 

Tüp bebek alanında yeni gelişmeleri ve yöntemleri yakından takip eden hastanemiz yıllardır güvenle hizmet sunmaktadır.

 

BLOG

Tüm merak ettikleriniz için,
bloglarımızı inceleyebilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod

Randevu Al
Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım