Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

gebelikte-beslenme-nasil-olmali--379.jpg

Gebeliğin ilk 3 ayında beslenme oldukça önemlidir. Şayet planlanan bir gebelik ise gebe kalmadan önce beslenme düzeninin yeniden planlanması gerekmektedir. Gebeliğin ilk 3 ayında vitamin ağırlıklı beslenmek, mide bulantısının hafifletmek için; yağsız, kokusuz, baharatsız, hafif, kraker tarzı besinler tüketmek oldukça önemlidir.  İlk üç ay şayet anne adayı yumurta ve süt ürünler tüketmek istemiyorsa, mide bulantısı yaşıyorsa, yemek için kendini zorlamamalıdır. Bunun dışında gebelikte iki kişilik yemek yerine, her besin öğesinden dengeli ve düzenli tüketmek gerektiği unutulmamalıdır.

Gebelikte beslenme için öneriler

Balık tüketimine önem verin!
Balık, gebeliğin  sağlıklı devamı ve bebeğin gelişimi için önemli olan folik asit içermektedir. Bu sebeple de haftada en az 3 defa balık tüketimi oldukça önemlidir. Ancak gebelik döneminde her balık tüketilmemelidir. Bunun sebebi ise; bazı balıklarda yüksek oranda civa olmasıdır.  Levrek, çipura, somon gibi büyük balıklar gebelikte tüketilebilir.

Akdeniz mutfağını sofranızdan eksik etmeyin!

Akşam yemeklerinde özellikle zeytinyağlı, yeşil salatanın bol olduğu, vitamin ve mineral kaynaklı besinler tüketilmelidir. Bu sebeple de Akdeniz mutfağına önem verilmelidir.

Gebelik döneminde ceviz, badem, kuru incir faydaları!

Omega 3 yalnızca balıklarda bulunmamaktadır. Ceviz, badem, kuru ince, kuru kayısı gibi besinlerde omega 3 ile beraber folik asit de bulunmaktadır. Bu sebeple de düzenli olarak tüketilmesi oldukça önemlidir.

Günde en az 3 litre su için!

Gebelik döneminde su tüketimi oldukça önemlidir. Bazı anne adayları yaşadıkları ödem sebebiyle su tüketiminden kaçınabilir. Ancak su tüketimi oluşan ödemlerin azalmasına yardım edecektir. Su, diğer içeceklerle beraber değil, tek başına tüketilmelidir.

Hamilelikte sigara ve alkolden uzak durulmalıdır!

Hamilelik döneminde alkolden ve sigaradan kesinlikle uzak durulmalıdır. Anne adayının yanında içilen 6 adet sigara, anne adayını bir sigara içmiş kadar etkilemektedir.

Düzenli egzersiz çok önemli!

Hamilelik döneminde düzenli egzersiz yapmak, düzenli beslenme programı ile ayrılmaz ikilidir. Bu sebeple de düzenli beslenme düzeni ile beraber günde 20 dakikalık hafif egzersizler, doğumdan sonra vücudun da daha kolay toparlanmasını sağlayacaktır. Özellikle düzenli olarak yürüyüş yapmak, yüzmek, yoga yapmak, gebeliğe uygun sporlar olarak önerilmektedir.

İletişim Bilgilerimiz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod

Randevu Al
Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım