Hafta Hafta Gebelik / 2. Hafta

hafta-hafta-gebelik--2.-hafta-502.jpg

Hafta Hafta Gebelik 2. Hafta

Hamileliğin birinci haftasında, henüz gebelik gerçekleşmemiştir. İlk hafta, yumurtanın salındığı haftadır. Gebeliğin 2. Haftasında ise yumurta ve sperm hücresi buluşur. Bu sayede bebeğin genetik yapısı belli olur.

Sperm Nedir?

Sperm, milimetrenin100’de biri uzunluğundadır. Testis içerisinde üretilen spermler, vücut ısına dayanıklı değildir. Bu sebeple de vücut dışında bulunan torba adı verilen yapı içerisinde bulunur. Sperm hücresi, üç büyük parçadan oluşur. Bunlar: Baş, gövde, kuyruk olarak ifade edilir.

Spermin baş kısmı; yumurta hücresine girme ile görevlidir. Çekirdek kısmında baba adayına ait genetik yapı mevcuttur.
Gövde bölümünde ise: hücrenin hareket etmesini sağlamak için enerji bulunur.
Kuyruk kısmı ise spermin hareket etmesini sağlar.
Boşalma yani ejakülasyon sırasında milyonlarca sperm rahim ağzına girer. Bu spermlerden yalnızca bin tanesi yumurta hücresine doğru hareket eder. Bu bin hücre içerisinde ise en kaliteli olan yalnızca bir tanesi yumurta hücresine girebilir.Sperm ve yumurta buluştuğunda, 12-14 saat içinde döllenme meydana gelir. Kadın ve erkekte, üremeyi sağlayan hormonlar aynıdır. Ancak hormon işlevleri iki cinste de farklı işlemektedir. Gebeliğin 2. Haftasında döllenme gerçekleşir. İlerleyen haftalarda ise, oluşan embriyo, rahme yerleşecek ve anne adayı gebelik testi yaptığında pozitif çıkacaktır.


Gebeliğin 2. Haftasında Anne Adayında Meydana Gelen Değişimler:
Adet kanaması belirtileri artık kayboldu. Olası gebelik için sağ ya da sol yumurtalıklarda yumurta hücreniz olgunlaşmaya başladı. Rahim, gebelik için hormonlar vasıtası ile hazırlanmaya devam ediyor. Yumurtlama döneminde rahmin hazırlanması progesteron hormonu sayesinde olmaktadır. Bu sayede bebek rahimde gelişebilir ve büyüyebilir. Her ay adet kanaması ile vücuttan atılan ise; rahim iç tabakasıdır. Her ay, olası bir gebelik için rahim iç tabakası hazırlanır ve gebelik oluşmadığında vücuttan kan ile beraber atılır.

Ancak bazı kadınlarda adet döngüsü daha uzun ya da daha kısa olabilir. Bu gibi durumlarda yumurtlama günü hesabı yapmak zor olabilir. Bu sebeple de yapılacak hesap yöntemi şöyledir: Adet döngüsü uzunluğundan 14 gün çıkarılır. Ortaya çıkan rakam, yumurtlama gününün belirlenmesini sağlar.  Bununla beraber eczanelerde bulunan yumurtlama testleri ile de yumurtlama günü hesaplanabilir.

Görseller

İletişim Bilgilerimiz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod

Randevu Al
Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım